Zondagmiddag vespers in de Buitenkerk van Kampen

Gregoriaanse vespers in kampen

Op zondagmiddag 3 februari 2019 en 7 april 2019 verzorgt onze Schola Cantorum Campensis onder leiding van Ditty van den Berg weer haar gregoriaanse vespers in de Buitenkerk te Kampen (Buitennieuwstraat).

De vesper begint om 16.30 uur. Deze vespers hebben zich inmiddels een vaste plaats in de Buitenkerk verworven, en het is mooi dat velen de weg daarnaartoe hebben gevonden. En zoals iemand van hen zei: het is mooi dat ‘verschillende gezindten’ eraan meewerken en er op af komen. Inderdaad bestaat de Schola uit katholieken en protestanten, en ook kunnen allerlei protestanten de schoonheid van het gregoriaans en van de katholieke traditie waarderen. Met hartelijke toestemming van eerst pastoor Boogers en nu pastoor Huitink mag de protestantse theoloog Riemer Roukema een overweging bij de gelezen Bijbeltekst houden.

Er zijn dus diverse redenen om weer of voor het eerst te komen luisteren.

Wees welkom!