Categorie archief: Geen categorie

8 november start Cursus Gregoriaans in het Dominicanenklooster in Zwolle

download

Gregoriaans is een oude zangwijze waarnaar meer en meer mensen met aandacht luisteren omdat ze erdoor geraakt worden. Het maakt hen stil en meditatief. De prachtige klimmende en dalende melodieën van het Gregoriaans vertellen over de puur menselijke emoties, van echte vreugde, verwondering, tot aan de weg kwijt zijn. Steeds klinkt de hoop en het enorme vertrouwen in de Schepper door in de gezangen.

In samenwerking met het Dominicanenklooster in Zwolle (Assendorperstraat) biedt de Schola Cantorum Campensis vier cursusavonden aan om zelf te ervaren hoe het is om Gregoriaans te zingen. De eerste avond was op 1 november en bestond uit een voorproefje van de cursus die 8 november start,  van 20.00 tot 21.30 uur.  De 2e en 3e cursusavond zijn op 15, en 22 november.

Als afsluiting van de cursus werkt de Schola Cantorum Campensis met haar gezangen mee aan een kunstvesper in het koor van de Dominicanenkerk, op zondagmiddag 26 november, aanvang 16.30 uur.

De cursus staat onder leiding van Ditty van den Berg, de koorleider van de Schola Cantorum Campensis, en Jozef Essing o.p., voorzanger in het klooster.

Meer informatie bij Ditty van den Berg, tel. 0527 253095 of via dittyvdberg@telfort.nl

De kosten bedragen € 10 per avond. Je kunt je opgeven via de website: http://www.kloosterzwolle.nl/programma/proeverij-gregoriaans/ of via tel. 038 425 44 00.

 

26 November zingen we mee in de kunstvespers

KUNSTVESPERS Gregoriaans (Dominicanenklooster te Zwolle)

In deze kunstvespers is een installatie te zien van de jonge Zwolse kunstenaar Tom van Eijndhoven. Op een 4 meter hoog kistkruis wordt een gestalte van een jongeman geprojecteerd, die ons aankijkt en aanspreekt. Het werk van Tom was genomineerd als prijswinnaar bij de Finals Expo Zwolle (eindexamenwerkstukken van Artez).

VIERING | ZINGEN | KUNST

zondag 26 november
16.30 – 17.15 uur
Voorganger Hans Schoorlemmer